Nyt on jo kaksi kolmesta syksyn näyttelystä takana päin. 25.10. kävin tuomaroimassa kaikki viralliset gerbiilit Kauhajoella, osallistujat olivat väriltään enimmäkseen pointillisia ja taso oli eläinten määrään nähden yllättävänkin hyvä! 2.11. Vantaan näyttelyssä tuomareita oli virallisilla gerbiileillä kolme ja itselleni jäi arvosteltavaksi yksiväriset, muutmuunnokset, sekä koe- ja ei-standardit. Ikävä kyllä taso oli kyseisissä väreissä kovin heikko aiemman viikonlopun urakkaan verrattuna, mutta pari helmeä joukosta tietenkin löytyi. Seuraava näyttely Turkuun onkin yhdistetty shoppailu-näyttely -reissu.

Ilmoitin muutamia omia gerbiileitäni kahdelle muulle arvostelleelle tuomarille ja veljekset Joplaya's Champagne Bubbles ("Kupla", slate pied) ja Joplaya's Cacao Bean (grey agouti) saivat Kunniamaininnat, lisäksi Kupla oli Paras Baby. Siamese uros Banana Split oli näytillä junioriluokassa ja sai L1:n ja oli LKV1.

Poikastelutaukokin on menossa pikkuhiljaa ohi, Bentillä on loppuviikosta laskettu aika. Kyseessä on neitokaisen ensimmäinen poikue ja se saa hoitaa sen yhdessä pesueen isukin Jekun kanssa ja mahdollisesti tehdä toisenkin pesueen perään jos tulee imetysaikana kantavaksi. Anjalla on laskettu aika muutamaa päivää myöhemmin, ensi viikon alussa. Lisäksi muutama naaras on astutettu, mutta mikäli ovat kantavina, ei sitä vielä näy. Bentin ja Anjan pesueista toivoisin itselleni kovasti smoke ja argente cream poikasia!