Sain vihdoin 2010 vuonna syntyneet poikueet siirrettyä omalle sivulleen, pois kuormittamasta "Gerbiilin poikasia" sivua. Kuten aikaisempinakin vuosina liitin sivulle (http://joplaya.vuodatus.net/page/2010) myös tilastotietoa vuoden aikana syntyneistä poikueista. Vuonna 2010 meillä syntyi 13 poikuetta, joissa oli yhteensä 50 poikasta. Vartauksen vuoksi mainittakoon, että vuonna 2009 syntyneitä poikueita oli 8 (poikasia 26), vuonna 2008 syntyi 14 poikuetta (54 poikasta) ja vuonna 2007 syntyi 9 poikuetta (38 poikasta). 

Sain kasvattajanimeni huhtikuussa 2000, jolloin meillä oli syntynyt jo muutamia poikueita ja vuoden 2007 loppuun mennessä poikasia (vähintään naksuikään ehtineitä) oli kasvanut meillä 285 ja viimeisen kolmen vuoden aikana viime vuoden vaihteeseen mennessä vielä 130 lisää. Se tekee yhteensä 415 poikasta viimeisen 12 vuoden aikana ja lisäksi tänä vuonna syntyneet 13 poikasta. Hmm, 428 poikasta ja 12 vuotta myöhemmin...;) Se tekee keskimäärin 35 poikasta per vuosi ja meidän keskimääräisellä poikuekoolla se merkitsee noin kymmentä poikuetta per vuosi. 

Minulla on jäljellä kaikki poikuerekisteritodistukset ensimmäisestä syntyneestä poikasesta lähtien 26.4.1999. Selailtuani aikani kyseistä rekisteriopusta aikojen alusta asti pystyn yhdistämään nykyisen linjani tuohon ensimmäiseen meillä syntyneeseen grey agouti naaraaseen Joplaya's Antirrhinum Majus:n. Hirmun tytär Joplaya's Gentianella Amarella (grey agouti, s. 27.12.99) lisääntyi Pullukan gerbiilikasvatuksessa ja sen pojanpoika Pullukan WWW on nykyisen smoke linjani takana, mm. Joplaya's Limoña:n isänemänisänä. Saman smokelinjan taustaa voi emän suvun kautta seurata p.e.w ja argente linjani kantaeläimiin vuoteen -99... Myös nykyisen p.e.w/argente cream linjani eläinten taustoja voi seurata koko matkan aikojen alkuun, sekä tuohon ensimmäiseen grey agouti kasvattiin, että ensimmäisiin p.e.w ja argente cream eläimiin. Vaikka olen itse joutunut välillä lopettamaan jonkun linjan jatkojalostuksen, on linjan toinen haara pysynyt jollakulla muulla kasvattajalla hengissä ja jälkeläisiä on taas palautunut omaan kasvatukseeni.