Lauantaina oli näyttely Lapualla, olimme Turtsin (Merja Hosio-Forsten) kanssa lupautuneet näyttelyyn virallisiksi tuomareiksi gerbiileille ja lähdimmekin taittamaan matkaa jo aamuvarhain. Kuudelta poimin Turtsin matkaan ja lähdimme 400 kilometrin taipaleelle. Onneksi oli navigaattori matkassa, sitä seuraillen oltiin ajoissa paikanpäällä. Väriluokat oli jaettu siten, että Turtsi arvosteli pointilliset ja valkovatsaiset ja itselläni oli kaikki muut luokat (yksiväriset, muutmuunnokset, kuviolliset ja koe-, ei-standardit ja kasvattajaluokat). Jako oli tehty niin mukavasti, että pääsimme itsekin ilmoittamaan joitain eläimiämme näyttelyyn, sillä kumpikin meistä jakoi myös erilliset palkinnot.

Omista eläimistäni mukaan lähti pari smokea, grey agouteja ja agouti. Kaikki ilmoittamani eläimet saivat L1:t, lukuunottamatta tietenkin baby -luokan smokea, Joplaya's Jangli Badam, joka oli Paras Baby. Picture Perfect, englantilainen grey agouti naaras oli PVN ja sai Kuman. Joplaya's Zig Zag, grey agouti uros, oli ROP2. Joplaya's Egg Nogg Boogie, smoke uros, oli ROP3 ja sai kolmannen SERTinsä!!! 

Kotimatkalle pääsimme vasta kuuden jälkeen illalla ja vasta puoliltaöin olivat kaikki gerbiilit onnellisesti takaisin terraarioissaan. Ei ihan heti tee mieli lähteä yrittämään moista urakkaa uudestaan!